Hvad er det med havmiljøet i Køge Bugt ?

I sidste uge var VoresSolrød vært for et meget velbesøgt arrangement om Køge Bugt havmiljø og Lynetteholmen.

Her fik vi besøg af Michael Løvendal Kruse, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening i Stevns. Michael er også én af de mange røster, der i årevis har forsøgt at råbe op om de negative konsekvenser for havmiljøet, der vil være ved at dumpe/klappe forurenet havneslam fra Lynetteholmen i Køge Bugt.

Til arrangementet fik vi også besøg af Jan Henningsen. Han står bag de drone- og havbundsoptagelser, der er lavet af klapningen i Køge Bugt. De blev fremvist til arrangementet. Jan deltager også i denne dokumentarfilm, hvor du kan blive klogere på byggeriet: https://youtu.be/E3RXMp85MxA

Og nu ser det altså ud til at den store og langvarige modstand har båret frugt. Efter et samråd med transportministeren d. 5/5-22 meldes det ud, at der arbejdes på alternative løsninger for klapningen.

Og det er på høje tid. Havmiljøet i Køge Bugt lider nemlig i forvejen. Det kunne Allan Scheller fra foreningen Køge Bugt Stenrev fortælle om til arrangementet. De arbejder for at genoprette havmiljøet, men der er flere forhindringer på vejen. Bl.a. udledningen af spildevand, anlæggelsen af de kunstige holme ved Avedøre, sandsugning og den ændring af havstrømmen som Lynetteholmen vil skabe.

Så der er stadig rigeligt at kæmpe for, hvis vi ønsker et bedre havmiljø i Køge Bugt. Vær med i kampen ved at melde dig ind i DN: https://www.dn.dk/stot-os/bliv-medlem/og Køge Bugt Stenrev: https://koegebugtstenrev.dk/bliv-medlem/

Del gerne denne artikel

VoresSolrød nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende orienteret.